T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYKOZ - Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik-Elekronik Teknolojisi Alanı

 

Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar

 

Okulumuzda, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Programında;

 

• Güvenlik Sistemleri dalı yer almaktadır.

 

Okulumuz bu alanın dallarını seçerken sektör tarama ve inceleme çalışmaları sonucunda sektörde faaliyet gösteren meslekler saptanmış sektörde çalışan kişilerin görüş ve önerilerinden yararlanılmıştır. Öğretim programlarının ve modüllerin hazırlanmasının her aşamasında, iş yaşamının iş gücüne dönük gereksinimlerinin tüm yönleriyle dikkate alınması amacıyla sektörel kuruluşlarla karşılıklı görüş alışverişi ve iş birliği gerçekleştirilmiştir.

 

Dalların seçim sürecinin her aşamasında; otomotiv, beyaz eşya, gsm, otomasyon, teknoloji firmaları ile iş birliği yapılmıştır. Bu firmaların eğitim sorumluları ve çeşitli meslek elemanları ile iletişim kurulmuş ve katkıları sağlanmıştır. Böylelikle sektör beklentilerine uygun dallar seçilmiştir.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2013 - Güncelleme: 07.01.2020 14:00 - Görüntülenme: 4095
  Beğen | 0  kişi beğendi