T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYKOZ - Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

 

ALANIN TANIMI: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

ALANIN AMACI: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde , sektörün ihtiyaçları , bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI

 

1) ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ

 

Tanımı : Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu , çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programının uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

Amacı: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında erken çocukluk öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

2) ÖZEL EĞİTİM

 

Tanım : Özel eğitimde öğretmen yardımcısının sahip olduğu , özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

Amacı : Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında özel eğitimde öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

İSTİHDAM ALANLARI

 

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dalda kazandıkları yeterlikler doğrultusunda eğitim sektöründe;

 

1) Erken çocukluk eğitim kurumlarında,

 

2) Özel eğitim ve iyileştirme merkezlerinde çalışılabilir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2013 - Güncelleme: 09.11.2020 00:08 - Görüntülenme: 4987
  Beğen | 7  kişi beğendi